De Goudvisjongen

prijs17,50
isbn9789030503316
auteurLisa Thompson
leeftijdscategorie10+
aantal pagina's352
nur-code283
formaat21,5 x 14 cm
oorspronkelijke titelThe Goldfish Boy
vertalingAnneke Bok
deel

De 12-jarige Matthew lijdt aan OCD. Hij schrobt zijn handen keer op keer op keer, is doodsbang voor bacteriën en is al weken niet naar school geweest. Zijn eigen kamer durft hij nauwelijks uit. Om de tijd te doden kijkt hij uit zijn slaapkamerraam en maakt hij aantekeningen over de dagelijkse beslommeringen van zijn buren. Niet veel bijzonders.

Tot op een dag een peuter, Teddy, vermist wordt en Matthew de laatste blijkt te zijn die hem heeft gezien. Het is aan Matthew om op onderzoek uit te gaan. Al snel staat hij in het middelpunt van het onderzoek en zijn al zijn buren verdacht. Lukt het Matthew om het mysterie op te lossen? Ook als dit betekent dat hij zijn eigen angsten onder ogen moet komen en hij de veiligheid van zijn huis moet verlaten?

Annette van der Plas in het Nederlands Dagblad

Auteur Lisa Thompson heeft een groot inlevingsvermogen. Ze schetst geloofwaardig de impact die neurose op Matthew en de rest van het gezin heeft. Ondanks de inspanningen, onzekerheden en complexe gevoelens, blijft het verhaal luchtig, met vlotte dialogen en de nodige humor.

https://www.nd.nl/nieuws/leven/jeugdboek-detective-achter-het-raam.2974449.lynkx

Bas Maliepaard in Trouw

Fijn, spannend debuut over gemis en verdriet

36 keer je handen wassen - JaapLeest.nl

Lisa Thompson schreef een gelaagd maar ook geestig boek over diep verdriet en over schuldgevoel, met bijzondere personages en een hoofdpersoon om niet snel te vergeten.